HypnoBirthing® voor geboorte-zorgverleners

Geaccrediteerde (3,5 punten), 4-uur durende workshop voor professionals in de geboortezorg.


(Nee, helaas nog steeds niet geaccrediteerd voor kraamzorg)

Herken je dit?

Je komt binnen bij een barende. En je merkt meteen hoe rustig het hier is. En sereen. En hoe hard zij en haar gezelschap er aan werken om die relaxte sfeer zo te houden. HypnoBirthing, weet je meteen. Ach, wist ik er maar meer over. dan kan ik ze hier nog beter bij helpen, denk je dan wellicht... 

Of

Je komt binnen bij een barende. Toch altijd weer een beetje spannend, zo'n geboorte. En dan blijkt dat zij een Hypnobirthing-cursus heeft gedaan. (Een hypno-watte?!) De situatie voelt erg onwennig. Ze lijkt met haar gedachten mijlen ver weg. Luistert slecht naar jouw aanwijzingen. Wil dat je bepaalde woorden, die je altijd zó uitspreekt, ineens anders gaat uitspreken. Wat lastig allemaal. Tenslotte is het jouw taak om die baby gezond en wel op de wereld te zetten. Wist ik hier nu maar meer over. Dan kan ik hier wat vlotter en efficiënter op inspelen,  denk je dan wellicht...

Of

Nope, geen van beiden. Maar je wilt je graag blijven ontwikkelen in jouw vakgebied.  En je bent gewoon erg nieuwsgierig naar HypnoBirthing®!

Dit is wat wij beiden willen: een gezonde baby met een gezonde moeder, die met tevredenheid terug denkt aan de aan haar geleverde zorg . Zo voelt zij zich krachtig genoeg om zich te richten op het  moederschap. Daarom ben ik zo blij dat onze beroepsvereniging  HypnoBirthing®nl-be een bijscholing voor professionals heeft ontwikkeld. Het geeft mij de kans om jou (weer opnieuw) te leren kennen en het geeft jou de mogelijkheid inzicht te vergaren in onze unieke cursus. Na afloop zal je merken dat het nu veel makkelijker voor je is om jouw HypnoBirthing-cliënten te begeleiden en wie weet geniet jij dan ook meer van hun bevalling.
Met enige regelmaat zal ik deze bijscholing geven. Aan, telkens, een klein gezelschap.

Wanneer?
Woensdag 2 oktober (2024) van 13.00u tot 16.00u
maandag 2 december van 13.00u tot 16.00u 
Kan je niet, maar wil je wel? Laat mij dan weten wanneer het jou wel zou uitkomen.

Waar?
In de praktijkruimte van Fijn Bevallen in Susteren (Li)
Kleinschalig, dus de ruimte is beperkt
Dus: Opgeven moet 

Kosten?
Nog niet bekend, maar reken op nabij de €40,- p.p.

Naam en eventueel praktijk/werkgever het mailadres waarop Fijn Bevallen je mag benaderen Vul hier in wanneeer je wilt deelnemen of anders de dagen waarop je wel kan Ja, ik wil deze workshop! 
Wie ben ik?

In 2008 werd ik opgeleid door Marie Mongan, de uitvinder van het enige echte HypnoBirthing® en door haar gecertificeerd als HypnoBirthing-practitioner. Sindsdien heeft HypnoBirthing altijd haar belangrijke plek in mijn leven behouden. Jarenlange werkervaring hebben mij laten zien dat de geboortezorg de afgelopen flink is veranderd: Er wordt goed geluisterd naar de moeder en haar wensen zijn centraal komen te staan. Daarnaast is er vanuit het vakgebied ook een groeiend interesse in het oorspronkelijk verloop van de geboorte.  Desondanks zie ik ook dat veel bevallingen nog steeds bovengemiddeld gemedicaliseerd uitvallen. Ik ben ervan overtuigd dat basiskennis over de geboorte het (zelf)-vertrouwen van de aanstaande ouders vergroot en dat dit tot een veiliger geboorteresultaat zal resulteren. Je zal merken (of je hebt het waarschijnlijk al ervaren) dat moeders die onze cursus hebben gedaan minder vragen naar pijnbestrijding of andere (onnodige?) interventies en dat hun kennis van zaken de communicatie een stuk effectiever doet verlopen.

Daarnaast had ik voor een periode een therapiepraktijk, heb ik een dochter-praktijkje als placenta-verwerker en werk ik als kunstschilder.