HypnoBirthing Echt-Susteren
Limburg 

fijnbevallen@outlook.com 

Drijvende kracht achter Fijn Bevallen ben ik: Minke Boxma

Toen HypnoBirthing begin 2008 voor het eerst in mijn vizier kwam, was het mij meteen duidelijk hoezeer ik de aanpak van HypnoBirthing had gemist bij mijn voorbereiding op de geboortes van mijn eigen 4 kinderen. Ik geef deze cursus dan ook vanuit de overtuiging dat dit de beste methode is die ik ken! 
In den beginne was Hypnobirthing uitermate onbekend, raar en daardoor lastig te promoten. We waren we in heel Nederland met maar een handjevol collega's, die zo nu en dan bij elkaar kwamen vanuit de overtuiging dat we samen meer konden bereiken dan ieder voor zich alleen. Inmiddels is daar een heuse beroepsvereniging uit gegroeid en heeft HypnoBirthing een goede reputatie in het Nederlandse en Vlaamse geboorteveld. Dit maakt het voor mijn huidige cursisten dan ook een stuk makkelijker om hun HypnoBirthing-plannen te bespreken met hun zorgverlener, dan mijn allereerste stellen....
In het recente verleden was ik ook therapeut, maar daar ben ik wegens diverse redenen mee gestopt. Dat neemt niet weg dat de opgedane skills mij nog steeds heel goed van pas komen bij het lesgeven.
Geboortezorgpersoneel, al dan niet in opleiding, kan mij nog steeds benaderen wanneer er behoefte is aan bijscholing over HypnoBirthing® met accreditatie.

Mijn ontwikkeling als zwangerschapsbegeleider en beeldend kunstenaar heeft mij  geïnspireerd tot de oprichting van een dochter-praktijk: 
Jouw Placenta.  Neem je hier ook even een kijkje?  

samen bevallen zwangerschapscursussusteren zwangerschapscursusecht zwangerschapscursusroermond zwangerschapscursussittard hypnobirthinglimburg positiefontspannenbevallen zwangerschapscursuslimburg natuurlijk bevallen ontspannen bevallen, badbevalling, pijnloos bevallen, Limburg, Sitard, Roermond, Heerlen, Maastricht, Echt, Susteren, Maaseik Minke Boxma
Nog even dit:

Het prachtige concept HypnoBirthing® werd begin jaren '90 in Amerika ontworpen door Marie (Mickey) Mongan (overleden in juni 2019). Zij deed dit vanuit haar ervaring als moeder, (aanstaande) oma, lerares Engels en Hypnotherapeut.  HypnoBirthing is sindsdien wereldwijd snel gegroeid en dat komt doordat HypnoBirthing wérkt.  Ik heb in het verleden regelmatig verloskundigen geaccrediteerde lessen gegeven over HypnoBirthing en kreeg toen regelmatig te horen: Je ziet het wanneer vrouwen een zwangerschapscursus hebben gedaan, maar je ziet het helemaal als zij HypnoBirthing hebben gedaan! In 2008 werd ik door Marie Mongan zelf opgeleid en daar ben ik trots op en ik heb er dan ook geen enkele moeite mee om te voldoen aan de jaarlijkse verplichtingen die noodzakelijk zijn om lid te mogen zijn van zowel de Amerikaanse als Nederlands/Belgische beroepsvereniging.

Echter was Mickey zich te laat bewust van de noodzaak om haar merknaam te beschermen. En zo bestaan er diverse hypnobirthing-initiatieven die makkelijk mee liften op de succesformule; wereldwijd, dus ook in Nederland.
Zonder hiermee een oordeel te willen vellen over de kwaliteit van de hypnobirthing-achtigen: voor als je graag wil weten of je de echte krijgt of een neppe:
Een docent die is aangesloten bij de Nederlands/Belgische en/of Amerikaanse beroepsvereniging (met alle voordelen voor ook jou als cliënt) is hier trots op en draagt dit uit op haar (of zijn) marketingmateriaal door het noemen van de correcte, beschermde naam: HypnoBirthing® met hoofdletter H én B  gevolgd door het trademarkteken. Door het tonen van het 'Gold seal',  en haar certificaatnummer.  Je weet dan dat jij met je partner les gaat krijgen in 5 sessies van 2,5 uur met door Marie Mongan ontworpen lesmateriaal. In een groep of privé.  De lessen zullen ook altijd live zijn tenzij  een pandemie zorgt voor de noodzaak om dit online te moeten doen.

samen bevallen zwangerschapscursussusteren zwangerschapscursusecht zwangerschapscursusroermond zwangerschapscursussittard hypnobirthinglimburg positiefontspannenbevallen zwangerschapscursuslimburg natuurlijk bevallen ontspannen bevallen, badbevalling, pijnloos bevallen, Limburg, Sitard, Roermond, Heerlen, Maastricht, Echt, Susteren, Maaseik Minke Boxma Marie Mongan